Ново обединено сепаратистко движение бе основано в Каталуния начело с

...
Ново обединено сепаратистко движение бе основано в Каталуния начело с
Коментари Харесай

Пучдемон основа нова сепаратистка формация в Каталуния

Ново обединено сепаратистко придвижване бе учредено в Каталуния отпред с някогашния районен водач Карлес Пучдемон и неговия правоприемник на поста Ким Тора и към този момент има хиляди членове, съобщи ДПА.

От Германия, където е сега, Пучдемон основа групировката " Национален вик за републиката " дружно с Ким Тора и Жорди Санчес, който е в пандиза поради ролята си в организирането на референдума за самостоятелност, разгласен за противозаконен от Мадрид.

След като манифестът за основаването на Националния вик за републиката бе прочетен на гала в Барселона късно нощес, 3500 души обявиха, че незабавно желаят да станат членове на придвижването. До тази заран броят им към този момент доближи 13 000, съгласно сепаратистки политици, представени от испански медии.

" Ние сме мощни, когато действаме изцяло и в единение ", разгласи нощес Пучдемон по видеовръзка от Германия. Очаква се новото придвижване да стане политическа партия през есента. В самостоятелната област в този момент има минимум три сепаратистки партии, като тази на Пучдемон е най-голямата. Една от другите по-големи сепаратистки партии - Републиканска левица, съобщи, че не желае да бъде част от новото движение
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР