Ново научно звено се създава в структурата на БАН на

...
Ново научно звено се създава в структурата на БАН на
Коментари Харесай

БАН създава ново научно звено на мястото на НИМХ

Ново научно звено се основава в структурата на Българска академия на науките на мястото на Националния институт по метеорология и хидрология - реши Общото заседание на Българска академия на науките, на което участва и министърът на образованието Красимир Вълчев.

В новата конструкция ще работят учените, които остават в академията и ще се занимават с научни проучвания. Председателят на Общото заседание проф. Евелина Славчева съобщи, че научната активност на новосъздаденото към Министерски съвет звено ще бъде по-скоро за обслужване на оперативната активност, " до момента в който в Българска академия на науките ние държим да запазим комплексния темперамент на Академията и да имаме проучвания в тази толкоз значима област, каквато е климатът, атмосферата, водите ".

Започва инвентаризация на активите на Националния институт по метеорология и хидрология. Голяма част от имуществото, което институтът употребява, е благосъстоятелност на Българска академия на науките - сподели проф. Славчева. " При това ние държим тя да бъде на новия принципал, не Национален институт по метеорология и хидрология, а Министерство на образованието и науката - то да бъде притежателят, както сега Българска академия на науките е притежател ", сподели още Славчева.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР