Ново напрежение в управляващата коалиция. Този път причината е настояването

...
Ново напрежение в управляващата коалиция. Този път причината е настояването
Коментари Харесай

Ново напрежение в управляващата коалиция заради липсата на ясна програма

Ново напрежение в ръководещата коалиция. Този път повода е настояването на Българска социалистическа партия допустимо най-скоро да бъде показана стратегия с ясно написани ограничения и периоди за осъществяването, съобщи БНР.

 

Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин сподели, че по този начин ще отпаднат доста от въпросите дали управническата коалиция се разпада. В коридорите на Народното събрание той съобщи, че към този момент са получили увещание, че такава стратегия ще бъде направена:

 

" Програмата я желаеме от първия месец, тъй че ни увериха, че ще има стратегия ".

 

Искането на Българска социалистическа партия среща поддръжката на Демократична България. Според съпредседателя на групировката Христо Иванов, извеждането на цели въз основата на съдружното съглашение ще даде нужната нова сила на обединението:

 

" Мисля, че всички сме съгласни, че този метод на работа е прекомерно безреден и комплициран, че връзката не е добра, че успеваемостта не е добра и би трябвало да работим, с цел да го подобрим ", уточни Иванов.

 

От Има Такъв Народ и Политическа партия обаче считат, че съдружното съглашение е задоволително, стига да се извършва. Станислав Балабанов от Има Такъв Народ:

 

" На процедура то е фундамента на тази коалиция, програмата на тази коалиция. За страдание, в последно време това съдружно съглашение като че ли остава на назад във времето и не се работи по него ".

 

Петър Кулински от " Продължаваме промяната " счита, че този въпрос би трябвало да се реши на лидерско равнище:

 

" Доколкото съдружното съглашение може да бъде взето за такава стратегия - това не пречи. От друга позиция, казусът е вдигнат до равнище водачи на партиите и мисля, че те ще го разясняват на техните съдружни препоръки и би трябвало да излязат с решение ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР