Ново напрежение в седмицата, в която политическата интрига за състава

...
Ново напрежение в седмицата, в която политическата интрига за състава
Коментари Харесай

Има кандидат за служебен премиер, търсят се министри

Ново напрежение в седмицата, в която политическата конспирация за състава на служебното държавно управление би трябвало да бъде разплетена.

ГЕРБ няма да предлага министри на Димитър Главчев, опозицията упрекна ПП-ДБ, че връща Борисов на власт

ГЕРБ оповестиха, че няма да ръководят единствено с Движение за права и свободи след изключителните избори. От придвижването пък дадоха отговор, че първо би трябвало да се види кой какъв брой депутати ще има.

А от ПП-ДБ заподозряха „ неофициална коалиция “ на двете обединения.
Междувременно депутатите одобриха незабавните законодателни промени, свързани с назначението на длъжностен министър председател.

Назначените на тази служба ще прекъсват мандата си

Кандидатът за длъжностен министър-председател, определен от президента Румен Радев – Димитър Главчев, разгласи, че е разговарял със синдикатите в Министерство на вътрешните работи, преди да реши кой ще оглави силовото ведомство.

Четири дни остават от периода, в който Главчев, би трябвало да показа на президента състава на новото служебно държавно управление.
Именно поста на министър на вътрешните работи провокира напрежение в Народното събрание през днешния ден.

Димитър Главчев ще напусне краткотрайно поста ръководител на Сметната палата

Синдикатът на чиновниците в Министерство на вътрешните работи е изискал среща с посоченият за длъжностен министър председател. Главчев ги е поканил на диалог в остарялата постройка на Народното събрание.

В Народното събрание точно постът на министъра на вътрешните работи беше обрисуван като алена линия за доверието към бъдещата служебна власт.
Вътрешният министър в оставка Калин Стоянов  отхвърли да е влизал в контакт с определения от президента за длъжностен министър председател.

„ Ако ме потърси, аз ще се отзова на поканата и ще изговорим това което имаме да си кажем. Вероятно на някои хора не се хареса това, че за тези 9 месеца не политизирах системата на Министерство на вътрешните работи “, разяснява вътрешният министър.

Премиерът в оставка Николай Денков е безапелационен, че оставането на Стоянов би хвърлило сянка върху изборите

Всички обединения в Народното събрание заявяват, че стоят настрани от сформирането на служебната власт.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР