Ново напрежение в лекарското съсловие изригна днес заради коментар на

...
Ново напрежение в лекарското съсловие изригна днес заради коментар на
Коментари Харесай

Лекар сезира Етичната комисия на Лекарски съюз заради доц. Мангъров

Ново напрежение в лекарското съсловие изригна през днешния ден поради коментар на доцент Атанас Мангъров, шеф на детското поделение в Инфекциозната болница в София.

Д-р Сибила Маринова сезира Етичната комисия на Българския лекарски съюз (БЛС) за обява на експерта във фейсбук. Доц. Мангъров излезе с изказванието, че хоспитализациите в лечебните заведения ще нарастват, тъй като клиничната пътека за лекуване на ковид е станала 1200 лева

"Ако през вчерашния ден можеха да създадат 1 000 000 теста щяха да открият 56 000 инфектирани ", разяснява той.



Това подразни медиците, които така и така не стопират да сигнализират, че лечебните заведения са застрашени да изпаднат в колапс и да доближат опциите си за лекуване. Вече тече и петиция по проблема с доцент Мангъров.

НА ЖИВО: Връщат някои от ограниченията поради COVID-19!

В нея се споделя: "Смятам, че нашето съсловие не би трябвало нито секунда повече да толерира държанието на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е извънредно неколегиално, неетично и безусловно неприемливо! "

Както е известно доцент Мангъров от началото на пандемията е главен критик на дейностите на Националния действен щаб за битка с ковид.

Междувременно поради високия брой инфектирани здравният министър Кирил Ананиев разгласи връщането на някои ограничаващи ограничения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР