Ново мобилно приложение, разработено от българин в чужбина, може да

...
Ново мобилно приложение, разработено от българин в чужбина, може да
Коментари Харесай

Българин в чужбина изработи приложение за предпазване от COVID-19

Ново мобилно приложение, създадено от българин в чужбина, може да покаже общували ли сме със инфектиран с ковид. Негов основател е 21-годишният Михаел Ковачев, който е роден и живее в Австрия.
Младият мъж следва предприемачество и нововъведения във Виена. Измисля приложението, до момента в който е под карантина в австрийския си дом. Свързва се със свои познати в Южна Корея с цел да обмени опит.

С технологии като GPS и Bluetooth може да се види ти с кой си в контакт и на какъв брой близко си. Базирано на това, в случай че аз се разболея и съм бил в контакт с теб, се изпраща информацията и се знае какъв брой огромен е шансът ти да си се разболял.

Точно по този начин работи и приложението NOVID20, което благодарение на 40 програмисти създава за 2 седмици работа по 17 часа, оповестява още bTV.

За да се удостовери като инфектиран, той би трябвало да получи формален код от институцията, която е открила позитивния тест. Затова приложението е значимо съдействието с страните.

Това може да помогне за доста по-бързо прекъсване на вируса и за намирането на хора които са най-вече в риск. Особено значимо е за рискови групи – за продавачи, пощальони и други

Базата данни с персонална информация е поверителна и е забележима единствено за този, който употребява приложението.

Тази информация е забележима под формата на код. До момента създаването е призната от Грузия. Екипа, който управлява Михаил, е в договаряния и с други страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР