Ново мобилно приложение NOVID20 работи за ограничаване на бързото разпространение

...
Ново мобилно приложение NOVID20 работи за ограничаване на бързото разпространение
Коментари Харесай

Мобилно приложение показва къде е по-безопасно в епидемията от Covid-19

Ново мобилно приложение NOVID20 работи за ограничение на бързото разпространяване на ковид в Европа. Технологията ясно демонстрира местата, където можем да останем, без да сме изложени на риск от зараза, а това ще помогне за по-голямата сигурност и на рисковите групи в тази изключителна обстановка.

Създателите на мобилното приложение чакат, че потреблението му ще редуцира и продължителността на интервала на карантината.

Проектът е дело на интернационален доброволчески екип от експерти в разнообразни сфери, отпред с българина Михаил Ковачев. За популяризирането на приложението и изгодите от него тимът на NOVID20 се свързва с виновните министерства и органи, както и с университети и телекомуникационни компании.

Михаил Ковачев е студент по бизнес администрация във Виена. Той застава отпред на екип от над 80 млади експерти в разнообразни сфери от цяла Австрия, които дни наред работят по основаването на приспособено европейско решение по образец на сполучливи приложения от Азия с най-високите стандарти за отбрана на данните. Целта е бързото понижаване на % от зараза, породена от Covid-19. Проектът е подсилен от специалиста по медицина Франц Висбауер, доста програмисти, учени, адвокати, огромни международни компании и към този момент е готово да проработи и у нас.

Пред Радио София той описа, че хората в Австрия съблюдават въведените ограничавания. " В момента пребивавам живота си единствено онлайн. "

Идеята за специфичното приложение зародило откакто Михаил Ковачев се върнал от Испания. Видял възходящата статистика на инфектираните, свързал се с другар в Южна Корея, с цел да разбере по какъв начин се оправят там, а по-късно със свои другари програмисти и съидейници се концентрирали да приспособяват приложението за Европа.

Ковачев изясни, че правилото употребява близостта на мобилните телефони един до различен и времето за вероятен контакт сред хората. Ако някой се болести, то информацията се изпраща на хората, които скоро са били наоколо. Личните данни на ползвателите остават предпазени от достъп на институции, увери българинът в диалог от Австрия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР