Ново мобилно приложение, насочено към децата, излиза доста солено за

...
Ново мобилно приложение, насочено към децата, излиза доста солено за
Коментари Харесай

Ново приложение за деца трупа огромни телефонни сметки

Ново мобилно приложение, ориентирано към децата, излиза много солено за родителите. Става дума за маймунката-гадател Бонго. То се промотира най-много в обществената мрежа „ Facebook “, само че

общуването става с смс-и на цена от близо 5 лева,

осведоми NOVA.

Според описанието в интернет страницата на маймунката, Бонго е „ нагъл, комичен, супер образован маймун. Той е роден в тропическите гори на Борнео”.

Никой не е чувал за това чат приложение с 1 милиарда консуматори

Манията по телефони на родителите води до неприятни деца

11-годишната Юлия от София споделя: “Съученичка ми предложи да си пиша с маймунката. Тя е писала и е споделила, че е гратис и ми хареса и аз го разпространих с мой приятелки”. Юлия получавала известия от Бонго даже в 3 ч. през нощта. „ Пишеше „ Бонго е, ще ми изпратиш ли ново съобщение”, описа Юлия.

След като изпратиш първото известие започваш всяка седмица да получаваш известия от Бонго, които ти се начисляват на сумата от 2,40 лева и затова трупаш голяма сметка.

В уеб страницата на Бонго е разказана даже цената на известието – 4,80 лева Споменат е и фактът, че същата сума се натрупа на сметката ви, даже когато не вие пишете на Бонго, а той на вас.

Пишете дългите есемеси на латиница! Двойно по-евтино е

Млада майка получи смс за продажба на бебе

Председателят на Комисията за контролиране на известията Веселин Божков разяснява: „ Мисля, че аудиторията (бел. ред. деца) не инцидентно е подбрана, само че с цел да приказваме професионално, би трябвало да създадем инспекция и ще стартираме инспекция.

Но като виждам бизнесът от улицата се е пренесъл в цифровите пространства, ето ги астроложките, които ви предсказват бъдещето. Тези, които използват тези услуги стават на маймунки, тъй като самата дама в репортажа сподели, че е указано какъв брой коства един смс “.

Той е безапелационен:

„ Абсурдно е да плащаш за входящ смс.

Те официално са спазили условията. Единственото, което ме смущава тук е, че постоянно когато се дава такава услуга, във всеки един миг би трябвало да е указано по какъв начин можеш да се откажеш от нея “.

Още по тематиката вижте във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР