Ново мащабно проучване във Великобритания цели да разбере повече за

...
Ново мащабно проучване във Великобритания цели да разбере повече за
Коментари Харесай

Учени изследват имунния отговор на COVID-19 |

Ново огромно изследване във Англия цели да разбере повече за имунитета, който получават хората след боледуване от COVID-19, написа Би Би Си. Другата цел на изследването е да се открият точните аргументи за какво при едни пациенти заболяването протича с тежки признаци, а други даже не се разболяват.

Учени от общо 17 лаборатории са получили 6,5 млн. паунда с цел да изучат имунния отговор след новия ковид. Според екипа на „ Британски консорциум за коронавирусна имунология “ имунният отговор на тялото за даден вирус е това, което дефинира по какъв начин ще се развие заболяването откакто се заразим.

" Това значи, че имунният отговор дефинира какъв брой ще бъдем заболели, дали инфекцията ще бъде сериозна, какъв брой време ще бъдем защитени по-късно и по какъв начин ще реагираме на евентуална ваксина “, разяснява проф. Мала Маини, вирусен имунолог от Лондон и водещ академик в новото изследване.

По думите й имунният отговор на леките до приблизително тежки инфекции с COVID-19 е „ по учебник “.

Затова цел на проучването е да открие за какво някои хора се разболяват по-тежко от новия ковид и каква е ролята на имунната система при тях.

От консорциума разясняват и случаите на наново заразяване:

„ Това е един случай от милиони. Притеснително е, че имунитетът изчезва след време, само че това, че пациентът не е развил тежки признаци при второто боледуване е окуражаващо “, разяснява проф. Пол Мос, основен откривател от университета в Бирмингам и част от новия консорциум.

Учените ще ревизират и дали някои хора имат имунитет към новия коронавирус без да са се срещали с него. Няколко самостоятелни едно от друго проучвания към този момент откриха, че част от хората имат имунен отговор благодарение на предходни коронавируси, с които са се срещали през годините.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР