Ново лекарство за лечение на рак на кръвта и костния

...
Ново лекарство за лечение на рак на кръвта и костния
Коментари Харесай

Русия обяви регистрацията на ново лекарство за лечение на рак

Ново лекарство за лекуване на рак на кръвта и костния мозък, основано от съветски фармацевти въз основата на модифицирана борна киселина, е записано в Русия, заяви съветското Министерство на здравеопазването.

От ведомството означиха, че лекарството е получило уверение за регистрация. Нарича се " Бортезомиб ", включен е в листата на жизненоважните и съществени медикаменти (VED).

„ Ще се създава под формата на лиофилизат за подготвяне на разтвор за венозно и подкожно приложение в доза от 2,5 до 3,5 мг ", се споделя в отчета.

Лекарството ще се употребява за лекуване на мултиплен миелом, който се смята за втория най-разпространен израстък на хемопоетичната система. Това заболяване е по-характерно за възрастните хора, все по-често болестта се диагностицира на възраст 45-50 години.

Новото лекарство влияе върху имунната система на организма и потиска растежа на туморните кафези. Освен това " Бортезомиб " ще бъде предписван на пациенти с мантелноклетъчен лимфом, при които болестта прогресира след няколко курса на лекуване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР