Ново лекарство в хематологията увеличава трикратно шанса да бъде преодоляна

...
Ново лекарство в хематологията увеличава трикратно шанса да бъде преодоляна
Коментари Харесай

Ново лекарство в хематологията увеличава шанса за лечение на рядка болест

Ново лекарство в хематологията усилва трикратно шанса да бъде преодоляна заболяването и разрешава ремисия без лекуване при пациенти с рядко злокачествено заболяване на кръвта. Това заяви проф. Жанет Грудева , народен съветник по хематология. Новото лекарство дава опция след три години имунната система сама да поеме надзор над заболяването.

Новото лекарство дава опция да се стопира лекуването на част от пациентите, споделя проф. Грудева:

Трябваше да приключат клинични изследвания, които да аргументират опцията за прекъсване на лекуване и в късата характерност на продукта, на този съответен медикамент, ЕМА е присъединила опцията за прекъсване на лекуване при строго написани условия. 

Важен миг при назначението на медикамента е кои пациенти дават отговор на критериите, изясни проф. Георги Балаценко , микробиолог и хематолог:

Още на третия месец от лекуването, с помощта на тези проучвания може да се каже кой пациент дава отговор добре и за кой пациент отговорът не е най-благоприятен. Вторият значим миг, който е в края на първата година, е да се търси рухване на левкемичните кафези под 0.1 %, който значително е един маркер за усъвършенствана преживяемост. Следващата цел, която си слагаме, е реализиране на отзив, при който бихме могли да подсигуряваме, че при пациенти, при които е достигнато това равнище, не може да се чака градация на болестта.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР