Ново кръгово кръстовище регулира трафика в софийския квартал Драгалевци“. То

...
Ново кръгово кръстовище регулира трафика в софийския квартал Драгалевци“. То
Коментари Харесай

Драгалевчани с ново кръгово, започва и ремонт на ключова улица


Ново кръгово кръстовище контролира трафика в софийския квартал „ Драгалевци “. То беше намерено от зам.-кмета по превоз в Столичната община Евгени Крусев и кмета на регион „ Витоша “ Теодор Петков, съобщи БГНЕС. „ 440 000 лв. коства построяването на кръговото на улиците „ Папрат “ и „ Захарий Зограф “. То е дълго чакано от жителите тук, заради обстоятелството, че спускайки се от по-високата част на квартала се развиваше висока скорост и се създаваше заплаха от пътно транспортни катастрофи. Решението цели както регулация на потоците, по този начин и ликвидиране на скоростта “, съобщи Крусев. 

Кметът на регион „ Витоша “ Теодор Петков изрази удовлетворение от новата облага и акцентира, че тя става факт на един доста ярък ден какъвто е Успение Богородично и посочи, че през днешния ден е празник на квартала, както и на Драгалевския манастир. „ В този сектор се намира остарялата детска градина и пресичането тук беше доста мъчно. Тук нямаше построени тротоари “, акцентира Петков.

" Получи се едно положително решение. Това са модерните решения. Всички, които пътуваме на запад виждаме, че по този метод се вземат решение кръстовищата с кръгови придвижвания на доста по-малки даже от това, само че на всяко кръстовище се прави кръгово “, съобщи Петков и добави, че останалите проблеми ще се вземат решение поетапно.

В същото време зам.-кметът Крусев добави, че при започване на другата седмица стартира ремонтът на ул. „ Боянска “ и посочи, че там придвижването няма да бъде спирано. „ Ще бъде сменена настилката на улицата и с това може да кажем, че в регион Витоша сме завършили с огромните обекти. В момента работим и към учебни заведения и детски градини, които се приготвят за първия образователен ден. Продължаваме също по този начин с подновяването на настилки, маркировки, парапети и пътни знаци “, посочи Крусев.

Петков добави, че при ремонта на ул. „ Боянска “, която се явява дубльор на Околовръстния път няма да се стопира придвижването и се чака той да завърши в границите на месец. Той разгласи още, че до 20 август ще стартира ремонтът и на отклонението от Околовръстното към Бояна, което е в неприятно положение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР