Ново изследване в областта на борбата с остаряването създаде коктейл

...
Ново изследване в областта на борбата с остаряването създаде коктейл
Коментари Харесай

Създадоха коктейл на младостта! Удължава живота

Ново проучване в региона на битката с остаряването сътвори коктейл от лекарства, който е съумял на процедура да удвои продължителността на живота при тестовите животни. Екипът е формиран от учени от Сингапур е избрал специфични субстанции, които се намират в кръглия червей Caenorhabditis elegans.

Ефектът от “коктейла ” е била подобен, че е съумял да забави доста резултатите от остаряването и да удължи продължителността на живота, въпреки и в лабораторни условия. “Ние доказахме, че удължаването на живота може да бъде напълно действително реализирано като се нападат голям брой еволюционно непокътнати вектори на остаряването, като се употребява деликатно селектирана композиция от дейни субстанции ”, разясняват създателите.

Въпреки че тези червеи са, несъмнено, извънредно друга форма на живот от индивида, учените постоянно ги избират за опитите си, тъй като продължителността на техния живот е извънредно къса и това ги прави доста добър избор за голям брой проби, които постановат еволюционно унаследяване на разнообразни характерности по продължение на поколенията. Освен това, червеят има сходна генетика с индивида. “Методът ни включва главно таргетиране на разнообразни под-множества от генно регулиращата мрежа, която управлява остаряването ”, допълват от екипа.

Източник: Science Alert

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР