Ново изследване в областта на борбата с остаряването създаде коктейл

...
Ново изследване в областта на борбата с остаряването създаде коктейл
Коментари Харесай

Създадоха коктейл на младостта, който удължава живота

Ново проучване в региона на битката с остаряването сътвори коктейл от лекарства, който е съумял на процедура да удвои продължителността на живота при тестовите животни. Екипът е формиран от учени от Сингапур е избрал специфични субстанции, които се намират в кръглия червей Caenorhabditis elegans. Ефектът от “коктейла ” е била подобен, че е съумял да забави доста резултатите от остаряването и да удължи продължителността на живота, въпреки и в лабораторни условия.

“Ние доказахме, че удължаването на живота може да бъде съвсем реално постигнато като се атакуват множество еволюционно запазени вектори на остаряването, като се използва внимателно селектирана комбинация от активни вещества”, коментират авторите.

Петте най-опасни за живота диети
Въпреки че тези червеи са, разбира се, изключително различна форма на живот от човека, учените често ги предпочитат за експериментите си, защото продължителността на техния живот е изключително кратка и това ги прави много добър избор за множество тестове, които налагат еволюционно унаследяване на различни характеристики по протежение на поколенията. Освен това, червеят има сходна генетика с човека.

Ще се разплачете от смях щом видите какво им се е случило на тези хора с изкуствен тен (СНИМКИ)
“Методът ни включва основно таргетиране на различни под-множества от генно регулиращата мрежа, която контролира остаряването”, допълват от екипа.
Източник: Science Alert
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР