Ново изследване установи, че слушането на рап музика и пиенето

...
Ново изследване установи, че слушането на рап музика и пиенето
Коментари Харесай

Ето до какво води ежедневното пиене на кафе

Ново проучване откри, че слушането на рап музика и пиенето на мощно кафе може да подобрят рефлексите на лидера по време на шофиране. CX Lab и U Switch доближиха до това умозаключение след осъществяване на опити върху над 100 водачи на коли.
„ Всички участници първо гледаха няколко видеоклипа от теста за разбиране на заплахата и трябваше да натиснат бутон сега, в който виждат някоя от заплахите на пътя “, споделят създателите в отчета си за опита.
След като определили какъв брой време лишава на всеки водач да реагира на заплахата, участниците били помолени да повторят теста, само че този път, откакто изпият чаша мощно кафе, слушат саундтрак с шума, който издават деца, до момента в който играят, слушат рап, техно, хеви метъл, класическа или джаз музика.

Изследователите откриват, че кафето или кофеинът имат максимален резултат върху шофирането, помагайки на водачите да стопират със междинна скорост от 70 метра в час при скорост от 70 километра пред тези, които не го употребяват.
Втората най-значителна разлика във времето, належащо за реакция на заплахата от шофиране, е слушането на рап музика, която имала максимален позитивен резултат върху рефлексите от шест разнообразни жанра и помогнала на участниците да спрат автомобила приблизително в отсек от 16 метра, оповестява „ Ню Йорк Пост “.
Установено е също по този начин, че дамите реагират на заплахата приблизително няколко секунди по-бързо от мъжете.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР