Ново изследване свързва до голяма степен вредните ефекти от тютюнопушенето

...
Ново изследване свързва до голяма степен вредните ефекти от тютюнопушенето
Коментари Харесай

Пушенето удвоява риска от Алцхаймер, твърди изследване

Ново проучване свързва значително нездравословните резултати от тютюнопушенето с прояви на заболяването на Алцхаймер, оповестява Express.

Здравословните проблеми, които цигарите предизвикват, преди също са били считани за значим фактор за провалите върху мозъка, както и за много други хронични болести.

Сега обаче учени са разкрили директна връзка сред пушенето и Алцхаймер, която демонстрира, че цигареният пушек непосредствено предизвиква промени в мозъка, които могат да доведат до рисковата болест.

Проучването на други Клаудио Сото от Университета на Тексас в Хюстън било извършено с мишки и демонстрира, че изложени на цигарен пушек за дълготрайно време, техните мозъци могат да развият рискови аномалии. Това е първият опит, който търси директната връзка от цигарения пушек за зараждането и развиването на подлото заболяване.

Изследването на други Сото и неговият екип поддържа предходно изследване, съгласно което пасивните пушачи са изложени на 44 % по-голяма заплаха да развият заболяването на Алцхаймер от останалите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР