Ново изследване разкри, че излагането на ярка светлина със син

...
Ново изследване разкри, че излагането на ярка светлина със син
Коментари Харесай

Ярката светлина през нощта може сериозно да обърка нашия метаболизъм

Ново проучване разкри, че излагането на ярка светлина със наследник нюанс – сходна на тази, предавана от смарт телефон - може да повлияе на нашия метаболизъм, водейки до повишаване на тегло и комплициране на процеса на контролиране на глюкозата, написа Science Alert.

Изследването поддържа резултати от предходни изследвания, както и проучвания върху мишки, само че за пръв път демонстрира директната връзка сред светлината и нашия метаболизъм. А това не е най-хубавата вест тези от нас, които ревизират дали не са получили известие на всеки пет минути, преди да заспят.

" Тези резултати дават спомагателни доказателства, че излагането на светлина може да повлияе на метаболизма ", разяснява ръководителят на проучването Катрин Рийд от Северозападния университет в Илинойс.

Изследването не преглежда съответно светлината от екрана на смарт телефон, а светлина със наследник нюанс, за чиито талази е е известно, че имат най-голямо въздействие върху нашия циркаден темп - биологичният часовник, който се управлява от светлината и въздейства на метода, по който се храним, спим и освобождаваме хормони.

Същият тип светлина е предавана от нашите телефонни и компютърни екрани, по тази причина когато решите да си лягате, просто оставете мобилното устройство настрани и се насладете на съня.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР