Ново изследване показва, че загубата на телесно тегло може да

...
Ново изследване показва, че загубата на телесно тегло може да
Коментари Харесай

Загубата на телесно тегло намалява артритните болки в коляното

Ново проучване демонстрира, че загубата на телесно тегло може да понижи артритните болки, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Редица възрастни американци са с наднормено тегло и артритни болки в колената.

Екипът на Стивън Месие от университета "Уейк Форест " открил, че загуба на 10 и повече % от телесното тегло за 18-месечен интервал води до 50-процентно понижаване на болката и до доста увеличение подвижността на хора, наранени от артритни болки в колената. По-голямата загуба на телесно тегло е обвързвана с по-добри резултати за засегнатите от остеоартрит на коляното пациенти, които са с наднормено тегло или затлъстели, добавя Българска телеграфна агенция.

След като изследвали данни за 240 пациенти, учените установили, че загубата на 20 и повече % от телесното тегло води до в допълнение 25-процентно понижаване на болката. Оказало се, че пациентите са също с усъвършенствани физически функционалности спрямо хората, които изгубили единствено 10 % от телесното си тегло по време на проучването. Колкото повече били свалените килограми, толкоз по-добро било обвързваното с физическото и психологично здраве качество на живота.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР