Ново изследване показа, че приложението за следене на контактите на

...
Ново изследване показа, че приложението за следене на контактите на
Коментари Харесай

Приложението за следене на COVID-19 във Великобритания е предотвратило 600 хиляди заразявания

Ново проучване сподели, че приложението за следене на контактите на потребителите с носители на новия ковид доста е понижило мащабите на пандемията във Англия. Без тази мярка броят на инфектираните щеше да бъде с от 300 до 600 хиляди по-голям .

Аналитиците означиха, че приложението на английската национална здравна работа (NHS) за следене контактите на инфектираните от COVID-19 е оказало доста въздействие в намаляването на разпространяването на новия ковид в страната. Според тези разбори, приложението е предотвратило стотици хиляди случаи на болести и хиляди летални случаи.

„Всеки доказан случай на заболяване от COVID-19, който се е съгласил да разгласява своите контакти посредством това приложение, е предотвратил един нов случай на заболяване от тази болест“ – се в научната работа оповестена в списание Nature.

Научната работа обгръща интервала от датата на пускане на приложението – 24 септември 2020 година до началото на тази година. Според данните на това проучване, от приложението постоянно са се възползвали 16,5 милиона души или към 28% от популацията на Англия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР