Ново изследване открива, че значителен процент от 4- до 7-годишните

...
Ново изследване открива, че значителен процент от 4- до 7-годишните
Коментари Харесай

40% от американските деца си мислят, че хотдогът и беконът са растения

Ново проучване открива, че забележителен % от 4- до 7-годишните деца в Съединени американски щати считат, че хотдогът, хамбургерите и беконът идват от растенията.

Екипът от психолози подканва малчуганите да категоризират разнородни по тип храни, в това число сирене, пържени картофи, бекон, пуканки, скариди, бадеми и яйца. Някои от отговорите съумяват да ги изненадат – по този начин да вземем за пример 47% от общо 176-те участници са на мнение, че пържените картофи идват от животните.

Сиренето също постоянно се бърка с растителен артикул – цели 44% не съумяват да разпознават произхода му вярно. 41% пък имат вяра, че беконът идва от растенията (де да беше така). 40% споделят същото и за хотдога. Въпреки очевидната подсказа в името 38% от децата споделят, че и пилешките хапки са растителен артикул.

Пуканките и бадемите също се класифицират неправилно – над 30% от децата считат, че и двата продукта са скотски.

Освен че ревизира знанията на децата за произхода на храните, психолозите съумяват да проучат и кои животни и растения съгласно тях не биха могли да се ядат. И тук объркването е цялостно. По-голямата част от тях са на мнение, че кравите (77%), прасетата (73%) и пилетата (65%) са негодни за консумация. 1% от малчуганите (или пет пъти по-малко от тези, които са на мнение, че можем да ядем котки) показват, че пясъкът става за ястие.

Изследването демонстрира, че съществуват голям брой недоразумения във връзка с храната при децата в тази ранна възраст. Екипът обаче счита, че това единствено по себе си може и да съставлява неповторима опция.

„ Повечето деца в САЩ… ядат скотски артикули, само че за разлика от възрастните, които са си построили боеприпас от тактики, с цел да оправдаят потреблението на животни, децата са по-наивни консуматори на месо – написа екипът. – Сегашното проучване демонстрира, че децата употребяват месо неумишлено  и може би в нарушаване на пристрастието към животните като източник на храна. Ето за какво детството евентуално е изключително подобаващ интервал, в който да може да се откри едно непрекъснато желание към растителни диети, в сравнение с по-късно в живота. “ 

Психолозите считат, че част от това неведение евентуално е разследване на обстоятелството, че родителите не осведомят децата от кое място в действителност идва месото, защото съгласно тях тази информация би била прекомерно неприятна за тях в тази нежна възраст. Ако сме по-открити с малчуганите обаче на тази тематика и им предоставяме повече други възможности на месото, учените считат, че децата сами ще стартират да избират повече растителни храни.

Изследването е оповестено в  Journal of Environmental Psychology.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР