Ново изследване откри, че 5 ключови фактора са свързани с

...
Ново изследване откри, че 5 ключови фактора са свързани с
Коментари Харесай

Как да предпазите когнитивния капацитет на мозъка си от западане

Ново проучване откри, че 5 основни фактора са свързани с остаряването на мозъка. Оставането на работа в областта на образованието или поемането на лидерска роля в работата може да помогне на хората да запазят техните мозъци здрави и във форма за по-дълъг интервал от време.

Впускането е предизвикателни действия в средата на живота може да помогне на хората да се преборят с деменцията по-късно.

Проф. Линда Клер изяснява:

“Загубата на мозъчни качества не е неизбежна по-късно в живота. Ние знаем, че всички можем да вземем мерски с цел да увеличим нашите шансове да поддържаме нашето интелектуално здраве като водим здравословен метод на живот и се занимаваме със стимулиращи действия. ”

“Важно е да се разбере по какъв начин и за какво се случва това с цел да можем да дадем съответни препоръки кои ограничения да подхващат като най-ефективни при взимането на контрола върху живота си по този начин, че при преклонна възраст да водят деен и пълностоен живот ”.

“Хората, които се занимават със стимулираща активност, която тренира мозъка и го провокира да употребява разнообразни тактики, които употребяват разнообразни негови мрежи имат по-голям и по-силен когнитивен запас, ” обяснява тя.

“Това построява буфер в мозъка, който го прави по-устойчив. В този сюжет признаците за замиране на когнитивната функционалност могат да станат забележими единствено след избран по-висок предел на болест или спад на когнитивната функционалност, когато този буфер липсва. ”

Изследването е пристигнало след изследването на данни от 2315 души на възраст над 65 години.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР