Ново изследване на австралийския Университет Кертин показва, че безпилотните автомобили

...
Ново изследване на австралийския Университет Кертин показва, че безпилотните автомобили
Коментари Харесай

Собствениците на безпилотни коли пият повече

Ново проучване на австралийския Университет Кертин демонстрира, че безпилотните коли могат да усилят броят на пияните водачи. Нещо повече, колкото по-достъпен е този превоз, толкоз повече ще се усили използването на алкохол, оповестява Medicalxpress.
Допитване сред 1334 австралийци демонстрира, че половината от тях са подготвени да се доверят на безпилотен автомобил, когато са пили. Около 1/3 от тях даже настояват, че ще усилят количеството алкохол, което използват, в случай че употребяват самостоятелен превоз.
Един от създателите на проучването – професор Саймън Петигрю, споделя: „ Когато самостоятелните транспортни средства станат по-достъпни, използването на алкохол отвън дома ще се усили. Съответно, хората ще се напиват повече и по-често, което значи, че появяването на такива коли ще бъде позитивно от една страна, само че и ще има и негативно влияние въху здравето на хората “.
Ученият добавя, че политиците ще имат много комплицирана задача. Техният проблем ще бъде по едно и също време да насърчават потреблението на самостоятелни транспортни средства след уотреба на алкохол, като по едно и също време с това ще се пробват да убедят хората, че пиенето е нездравословно за здравето им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР