Ново изследване е проучило как се чувстват хората веднага след

...
Ново изследване е проучило как се чувстват хората веднага след
Коментари Харесай

Ето Как Е Нормално Да Се Чувстваме След Като Свършим

Ново проучване е проучило по какъв начин се усещат хората незабавно след секс. Въпреки че е общоприетоо признато, че след секс всеки се усеща релаксиран и даже може би изтощен, учените са разкрили, че има доста по-широк набор от реакции след секс, в това число страсти като меланхолия и даже неочаквани експлоадирания в рев, написа Obekti.bg, базирайки се на Science Alert.

“Някои хора обичат да се прегръщат, други да бъдат сами, а при някои, и то напълно не дребен брой, се следи тъй наречените посткоитална дисфория, ” изяснява психологът Робърт Швайцер от университета Куийнсленд в Австралия. Какво тъкмо е посткоитална дисфория? При това положение хората постоянно се усещат тревожни, плачат, меланхолични са, разразнителни са и въобще са неспокойни след секс.

Състоянието може да трае сред 5 минути до 2 часа и може да се получи след всички типове полови актове, в това число след добър и прелестен секс. Проучването има за цел в бъдеще да откри какъв брой постоянно се среща това положение измежду общото население и, вероятно, какви са аргументите и какво е обяснението за възникването на постокоиталната дисфория, която досега към момента не е разбрана добре от науката.m
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР