Ново изпитание за британския премиер. Депутатите - консерватори ще гласуват

...
Ново изпитание за британския премиер. Депутатите - консерватори ще гласуват
Коментари Харесай

Ще остане ли Тереза Мей лидер на Консервативната партия?

Ново тестване за английския министър председател. Депутатите - консерватори ще гласоподават довечера избор на съмнение към нея като водач на партията.

 © Българска телеграфна агенция
За да остане отпред на торите, Мей би трябвало да получи поддръжката на болшинството или 158 от общо 315 души. Ако завоюва, в продължение на година не може да има нов избор против нея. Ако изгуби, би трябвало да подаде оставка като водач на партията.

Гласуването стартира в 20:00 часа българско време и резултатите ще са известни към два часа по-късно. Процедурата беше задействана от съпартийците ѝ, откакто Тереза Мей отсрочи вота в Народното събрание на договорката за излизане от Европейския съюз. Мей разгласи, че ще се бори до дъно да резервира поста, а промяната на водача на партията ще сътвори неустановеност за страната в миг, когато минимум може да си го разреши.
Тереза Мей, министър-председател на Англия: Задачите, който обрисувах в първата си тирада пред тази врата, са да работя за реализирането на Брекзит, за който гласоподаваха хората и за построяването на страна, която дава благоприятни условия на всички. Посветих се без да скърбя сили на тези задания, откогато станах министър председател и съм подготвена да довърша работата до дъно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР