Ново изискване за част от фирмите у нас – в

...
Ново изискване за част от фирмите у нас – в
Коментари Харесай

Ново изискване за част от фирмите у нас

Ново условие за част от компаниите у нас – в специфична декларация пред Агенцията по вписванията, те би трябвало да посочат действителните си притежатели. Това плануват последните промени в Закона за ограниченията против изпирането на пари.

Изискването не се отнася за всички компании, само че всеобщо в първите дни заявления подават и такива сдружения, които не са задължени.

85 000 са компаниите и неправителствените организации, които би трябвало да посочат действителните си притежатели

В първите 10 дни след 1 февруари, от когато тече срокът за подаване на декларациите, са ги подавали най-вече компании, които не е трябвала до го вършат.

Декларация за благосъстоятелност не би трябвало да подават едноличните търговци, както и съдружниците в сдружения с лимитирана отговорност, които имат над 25% от собствеността.



За кои компании би трябвало да се показват действителните притежатели и за кои не?

Този въпрос затруднява даже юристи, които постоянно посещават организацията по вписванията. Така рискът да се наредят на опашки ненужно стотици, се оказва огромен.

Съветът е първо да ревизирате дали сте измежду задължените да подадете декларация, с цел да не се окаже, че на вятъра сте платили нотариална такса за легализация на декларацията, което е наложително условие, а по-късно и такса за подаването в Агенцията по вписванията.

Онези, които обаче имат компании у нас през офшорни компании, са длъжни да се разгласят, безапелационни са от Агенцията по вписванията.
Ски легендата Жирардели с мажоритарен дял в „ Юлен ” от 2016 година Това сподели за bTV юристът на Жирардели – Петър Петров и добави, че до момента не е имал причина да обявява собствеността си
Така да вземем за пример Марк Жирардели или юристите му ще би трябвало да го впишат като мажоритарен притежател на „ Юлен”.

Информацията за това кои са същинските притежатели на компании ще е обществена, безапелационни са Търговския указател.

Крайният период за подаване на декларациите е 31 май. Глобата за неподадена декларация може да доближи до 10 хиляди лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР