Ново изискване към личните лекари и стоматолозите. От началото на

...
Ново изискване към личните лекари и стоматолозите. От началото на
Коментари Харесай

Лекарите не знаят как точно да описват касовите бонове при преглед на пенсионери

Ново условие към персоналните лекари и стоматолозите. От началото на годината те са длъжни да регистрират касовите бележки, издадени за потребителска такса на пенсионери. От Българския лекарски съюз желаят отсрочване на условието с три месеца. Причината - Здравната каса няма подобаващ програмен продукт, липсват и инструкции по какъв начин тъкмо да се регистрират бележките.

Костадин постоянно посещава персоналния си доктор. Плаща понижена потребителска такса от 1 лев, тъй като е пенсионер. Разликата до 2.90 лева се покрива от Здравната каса. От тази година, с цел да я получат, персоналните лекари би трябвало да регистрират касовите бележки, които са издали на пенсионерите.
доктор Стоян Борисов - основен секретар на УС на БЛС: В момента е безспорен безпорядък. Абсолютно никой не знае по какъв метод би трябвало да се регистрират тези касови ордери.
Доктор Николова е чула, че би трябвало един път да опише номера на касовата записка в амбулаторния лист на пациента и повторно да го нанесе във обособен финансов доклад.
доктор Гергана Николова - общопрактикуващ доктор: Проблемът е следното, че се спуска още веднъж нещо, което усилва бумащините в кабинета и от ден на ден ни доближава към служителите и от ден на ден ни отдалечава от медицината. Да отпадне това нещо, тъй като за нас е недопустимо, това е неработещо. Това ще губи доста време на пациентите, ще губи време на лекарите.
80-годишният Костадин счита, че лекарите би трябвало да лекуват, а не да бъдат админи.
Костадин Гелев - пациент: 2/3 от времето губи с всякакви бумащини, вместо да се занимава с болните да ги лекува.
От Лекарския съюз упорстват условието да се отсрочи и да влезе в действие от 1 април.

доктор Стоян Борисов - основен секретар на УС на БЛС: Трябва супер незабавно ръководителят на Надзорния съвет да каже какво се прави до тия дни, до които вероятно би се приела тази смяна в законодателството.
Председателят на Надзорния съвет на Здравната каса сподели за " По света и у нас ", че отсрочване на условието няма да има. Според Жени Начева се работи за издаване на инструкции към лекарите и възстановяване на софтуера на Касата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР