Ново холандско-белгийско гранично споразумение влезе в сила, което предоставя на

...
Ново холандско-белгийско гранично споразумение влезе в сила, което предоставя на
Коментари Харесай

Две държави в Европа си разменят територии


Ново холандско-белгийско гранично съглашение влезе в действие, което дава на Холандия два полуостровa с размери на 23 футболни стадиони, оповестява Дойче веле.

Двете страни размениха територия в региона на източния белгийски град Визе и градската община Ейсден в провинция Лимбург, Холандия, които са разделяни от река Мьоз (или Маас).

С времето реката е трансформирала посоката си и два необитаеми полуострова на територията на Белгия са попаднали на холандския бряг на ракета, до момента в който част от холандска територия се е оказала на белгийския бряг на Мьоз.

Според подписаното сред двете страни съглашение Холандия получава територия в размер на 23 футболни стадиони (16,3 хектара, 40,5 акра).

Белгия пък получава територия колкото четири футболни стадиони (3,09 хектара, 7,6 акра) и губи естествени паркове на полуостровите, които получава Холандия. Но най-голямата победа за Белгия е обвързвана с това, че е открито решение на зародил призрачен сън с юрисдикцията, породен от предходната граница.

Холандската телевизия NOS оповестява, че необитаемите полуострови имат опетнена известност, защото локални поданици се оплакват, че регионът се употребява за противозаконни празненства, наркосделки и проституция.

Двете страни подписаха съглашението през ноември 2017 година Границите сред двете страни са контрактувани още през 1843 година

" Пик "

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР