Ново дружество ще управлява една от ключовите бизнес сгради във

...
Ново дружество ще управлява една от ключовите бизнес сгради във
Коментари Харесай

Ново дружество ще управлява една от големите бизнес сгради във Варна

Ново сдружение ще ръководи една от основните бизнес здания във Варна. Компанията " Резълут Асет Мениджмънт (България) " ще поеме управлението на портфейл от активи на " Банка Пиреос " на обща стойност от близо 130 милиона евро.

Част от договорката е и " Варна Тауърс ", която е емблематичен бизнес и търговски център в морската ни столица. Комплексът е с обща повърхност от 81 506 квадратни метра, като 8% от нея са комерсиална повърхност, а 70% са офиси и хранилища.

Той се намира на варненския бул. " Владислав Варненчик ". Сред наемателите там са профилираната в аутсорсинг на бизнес услуги американска компания Concentrix, софтуерната DXC Technology, електроразпределителното сдружение " Енерго Про ", както още Schnaider Electric, " Банка Переос " и " Каменица ".

Според формалното известие, в което се показва информация за съглашението сред финансовата институция и " Резълут Асет Мениджмънт (България) ", портфейлът парцели, който ще ръководи сдружението, е останал отвън обсега на договорката за придобиването на " Банка Пиреос " от " Юробанк България ".
 Собственикът на Обновена
" Пощенска банка " и " Пиреос " се сплотяват и основават третата най-голяма банка в България

Сделката за придобиването ще завърши до края на март 2019-а

" Резълут Асет Мениджмънт (България) " поема ръководството и реализирането на продажбите на недвижими парцели, за увеличение на постъпленията за банката. Портфейлът се състои от парцели от друг вид, ситуирани в цялата страна. Като част от договорката, Резълут наема екипа от специалисти на Пиреос Банк България, който досега е управлявал недвижимите парцели ", показват от компанията.

Международната група Resolute Asset Management ръководи и монетизира портфейли от недвижими парцели на банки и частни вложители в България, Румъния, Гърция, Кипър, Португалия и Англия, както и в Близкия Изток.

В портфолиото ѝ влизат 163,5 хиляди активи на стойност 52,2 милиарда евро в общо 10 страни. Компанията е записана в Малта.
 Българска народна банка позволи на
Българска народна банка позволи на " Пощенска банка " да погълне " Банка Пиреос България "

Сделката бе на стойност €75 милиона
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР