НОВО ДЕЛХИ (АП) — Индийският флот съобщи в събота, че

...
НОВО ДЕЛХИ (АП) — Индийският флот съобщи в събота, че
Коментари Харесай

Индийският флот следи кораб за насипни товари, вероятно превзет от сомалийски пирати в Арабско море

НОВО ДЕЛХИ (АП) — Индийският флот заяви в събота, че следи транспортен съд за насипни товари, който е бил качен от незнайни нападатели — евентуално сомалийски пирати — в Арабско море.

Корабът MV Ruen, плаващ под малтийски байрак, с 18-членен екипаж, изпрати известие Mayday на портала за морски търговски интервенции на Обединеното кралство в четвъртък, което демонстрира, че шестима незнайни хора са се качили на транспортен съд, се споделя в изказването на индийския флот.

Военноморските сили дадоха отговор на сигнала за помощ, като изпратиха своя патрулен боен транспортен съд за битка с пиратството и морски патрулен аероплан, с цел да локализират и оказват помощ на кораба, добави той.

Самолетът прелетя над отвлечения транспортен съд рано в петък и от този момент непрестанно следи придвижването на кораба, който съгласно индийския флот се е насочил към крайбрежията на Сомалия. Той добави, че неговият боен транспортен съд, който е бил ситуиран в Аденския залив за антипиратски патрули, също е прихванал превозвача рано в събота.

Руен, к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР