НОВО ДЕЛХИ (AP) — Десетки опозиционни депутати, отстранени от парламента

...
НОВО ДЕЛХИ (AP) — Десетки опозиционни депутати, отстранени от парламента
Коментари Харесай

Индийските опозиционни депутати протестират срещу отстраняването им от парламента от правителството

НОВО ДЕЛХИ (AP) — Десетки опозиционни депутати, отстранени от Народното събрание от държавното управление на индийския министър председател Нарендра Моди за възпрепятстване на процедурите, организираха махленски митинг в четвъртък, обвинявайки държавното управление в задушаване на демокрацията в страната.

Те излязоха за малко пред постройката на Народното събрание в Ню Делхи зад голям банер „ Спасете демокрацията “ и носеха плакати, надписващи „ Демокрацията е в заплаха “. Спирането пристигна, когато законодателите трябваше да обсъдят противоречив законопроект за наказателна промяна.

Повече от 140 депутати от опозицията бяха отстранени от двете камари на Народното събрание през миналата седмица, тъй като желаеха изказване от вътрешния министър Амит Шах по отношение на Нарушение на сигурността на 13 декември, когато двама извършители нахлуха в залата, като скочиха от галерията за гости и пуснаха жълти туби с пушек. Те сътвориха суматоха измежду депутатите и прекъснаха парламентарните процедури.

Един от натрапниците скачаше от седалка на седа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР