Ново държавно средно училище по компютърно моделиране и компютърни системи

...
Ново държавно средно училище по компютърно моделиране и компютърни системи
Коментари Харесай

Държавно училище по компютърно моделиране и системи ще има към ТУ-Варна


Ново държавно приблизително учебно заведение по компютърно моделиране и компютърни системи ще бъде основано във Варна. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев, който участва на откриването на образователната година в Икономическия университет в морската столица. Той посочи, че образователното заведение ще бъде на територията на Техническия университет, съобщи БНР.

„ Варна би трябвало и ще бъде един от центровете за развиване на осведомителните технологии в бъдеще. Много зависи ние като страна дали ще бъдем развита или догонваща разрастваща страна “, сподели Красимир Вълчев.

„ Много е значимо ние да имаме задоволително експерти в региона на моделирането, на компютърното програмиране, цифровата креативност, да подготвим повече деца с уменията в региона на цифровата креативност. Въведохме предмета „ Компютърно моделиране “ от трети клас. Разширяваме в гимназиален стадий каузи, % на приема в процеси, свързани с осведомителните технологии и компютърните системи “, добави министърът на образованието.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР