Ново бягство на затворник вдигна на крак полицията. 48-годишният Борислав

...
Ново бягство на затворник вдигна на крак полицията. 48-годишният Борислав
Коментари Харесай

Още един избягал затворник, този път в Ловеч

Ново бягство на пандизчия подвигна на крайник полицията. 48-годишният Борислав Ангелов, който излежавал 13-годишна присъда за блудства и кражба в Ловеч е избягал от обект, на който е работел през днешния ден с други пандизчии. В хайката за издирването му е включен и хеликоптер.

Мъжът е избягал тази заран на път за работа на обекта - разчистване на фирмени халета. Останалите пандизчии се пробвали да го спрат, само че безрезултатно.

Присъдата на Ангелов влезнала в действие през 2017 година и след изтърпяване на 7 години от присъдата при непоколебим режим, неотдавна бил изместен в затворническо общежитие от открит вид към пандиза в Ловеч, изясни зам.министърът на правораздаването Николай Проданов. Според него, не ставало дума за бягство, а за отклонение.  Избягалият загворник е работел с още други четирима като чистач на хале в бившето млекопреработвателно дружество " Сердика ". Не са имали специфична защита, контрол бил упражняван единствено от чиновник на компанията, която ги е наела. Той е подал сигнала, че Ангелов не е на обекта.

По думите на зам.министър Проданов сега има към 802 пандизчии, които работят на външни, неохраняеми обекти.

Това е трети случай на бягство на пандизчия в последните няколко месеца. След фрапиращия случай с бягството на Пелов и Радослав Колев от Централния софийски затвор, няколко дни по-късно рецидивистът Георги Танчев не се върне от работа в затворническо общежитие „ Хеброс ” на Пловдивския затвор. Близо две седмици по-късно полицията го залови.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР