Ново апокалиптично изследване плъзна из световните агенции. Според него след

...
Ново апокалиптично изследване плъзна из световните агенции. Според него след
Коментари Харесай

Апокалиптично изследване предрича страховит ужас за жителите на Земята след 2050 година

Ново апокалиптично проучване плъзна из международните организации. Според него след 2050 година ще ни ударят страшни горещини, само че и наводнения. Ще има дефицит на вода и храна и ще има срив в енергийните системи, в случай че хората още от в този момент не стартират да лимитират излъчванията на парникови газове, оповестява " Ройтерс ", ;итиран от Блиц.

Организация, ангажирана с битката с климатичните промени е поръчала изследването, данните от което са в действителност плашещи. Фирмата, изготвила проучването е  " Ърбан клаймит обмен рисърч нетуърк ", чийто основен офис се намира в Ню Йорк.

Според изследването в днешно време хората в 350 града са подложени на ужасни горещини и температури, които минават 35 градуса по Целзии. От компанията споделят, че, в случай че не се вземат ограничения за позволение на казуса с парниковите газове, то след 30 години градовете, наранени от тази горещина ще са към този момент 970.

Наред с тези ограничения, някои градове могат сами да помислят за ограничение на жегите. В Сеул да вземем за пример на мястото на оживена улица, осигуриха достъп на река, като по този начин южнокорейците са съумели да намалят с половин градус по Целзий температурата в града. Освен това столичаните са засадили над 16 000 000 дървета и са основали специфични места за разхлаждане.

Точно за такива ограничения поучават и от компанията, провела изследването. 

Според проучването достъпът до вода на близо 700 милиона души, измежду които жителите на Сао Пауло и Техеран, ще бъде стеснен. Някои градове към този момент плануван предел на на ден ползване на вода - да вземем за пример в Лос Анджелис и Мелбърн. В Кейптаун дори към този момент има въведен подобен предел и от от едвам 50 литра.

Изследването демонстрира още, че битката на града хазаин Кейптаун с дефицита на вода вследствие на сушата ще продължи интензивно. Достъпът до вода на над 650 милиона души в 500 града, измежду които Сао Пауло и Техеран, се чака да бъде стеснен до 2050 г. 

Според изследването над 800 милиона души ще бъдат в голяма заплаха. Повечето от тях населяват крайбрежните градове и ги грози риск от наводнения вследствие на влошените климатични условия и покачването на морското ниво. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР