Ново, анонимно послание от извършителя или пък извършителите на кибератаката

...
Ново, анонимно послание от извършителя или пък извършителите на кибератаката
Коментари Харесай

Хакерът, ударил НАП, се появи. Представя се за руснак, женен за българка

Ново, анонимно обръщение от причинителя или пък причинителите на хакерската атака против Национална агенция за приходите бе пратено до няколко български медии. Авторът се показва за руснак, женен за българка и твърди, че той стои зад хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. Повече данни за самоличността му не се оповестяват. Фантомът киберпрестъпник е пратил мейл до три съответни български медии, в които по думите му единствено от тях бил видял същинска публицистика.

„ Този теч се случва от 11 години насам. Ако корумпираното ви държавно управление разкрие уязвимата система, ще можете да видите тази информация в Web Archive (Internet Wayback Machine). Данните са хаквани и през 2012 година Тогава никой не разбра, че сме съумели да инфилтрираме 30 GB информация ”, написа създателят на посланието, представен от Нова телевизия.

Твърденията, че е съветски жител, женен за българка, поддържа и с допълнението: „ Родителите на брачната половинка ми живеят в България и със личните си очи съм виждал какъв брой прецакана е страната ви. "

„ Глупавите ви правораздавателни органи няма да открият нищо. Просто ще прикрият истината. Ако това се случи, аз персонално ще кача информацията в съветски и български торент тракери, тъй че всеки ще може да я смъкна свободно. Ако медиите, с които влизам в контакт, разгласяват погрешна информация, ще разкрия още два масива от данни – още веднъж от Министерството на финансите ”, се споделя още в електронното писмо.

То е изпратено от имейл адрес, друг от този, от който бяха получени хакнатите данни.

Призивът на незнайния съветски жител е медиите да проучват информацията, изтекла от Национална агенция за приходите.

Ако пък хакерската атака бъде обект на подправени вести, хакерът заплашва, че ще отговори с публикуването на още две огромни порции информация от финансовото министерство. Три медийни компании, измежду които и bTV Media Group, също са застрашени с това, че тяхна информация ще стане обществена.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР