Ново академично изследване показва, че е по-безопасно да караме колело

...
Ново академично изследване показва, че е по-безопасно да караме колело
Коментари Харесай

Изследване: По-безопасно е да караме колело със светлоотразяващ клин

Ново академично проучване демонстрира, че е по-безопасно да караме колело със светлоотразяващ чеп или подобен с детайли от сходна материя, а освен с токсично жълтата отразяваща светлината жилетка.

Изследването, представено от " Гардиън " твърди, че водачите могат да виждат велосипедист от три пъти по-голямо разстояние, в случай че той носи чеп и елек, които отразяват светлина.

По време на опита учените даже открили, че флуоресцентното джърси не е кой знае какъв брой по-ефективно от черното. Но комбинацията сред връхна светлоотразяваща дреха и чеп притеглят вниманието на водачите от доста по-далеч.

" Ритмичните придвижвания на краката по време на каране на колело се разграничават доста повече от ходенето пешком или тичането ", заключават откривателите от Южна Каролина. С клина водачите доста по-лесно могат да дефинират, че пред тях има велосипедист.

Все отново освен облеклото е от извънредно значение, когато карате колело на пътя. Не забравяйте и другите сигнални светлини на колелото, без които не би трябвало да излизате - мигаща светлина на колчето на седалката, както и светлоотразител на спиците. В добавка към тях може да сложите отразяваща светлината лента на глезените си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР