Ново 20: Война в СОС заради 63 стотинки заплата. Голям

...
Ново 20: Война в СОС заради 63 стотинки заплата. Голям
Коментари Харесай

Ново 20: Война в СОС заради 63 стотинки заплата


Ново 20: Война в СОС поради 63 стотинки заплата. Голям подбив тече в новия Столичен общински съвет. Причината е 63 стотинки заплата. Оказа се, че концепцията на новия кмет Васил Терзиев да се откаже от месечното си заплащане и да получава символичния 1 лев като подарява останалото за дела, вбеси новите съветници.
Ако Васил Терзиев извърши поръчката си
да получава месечна заплата от 1 лев, това значи, че общинските съветници в София ще получават месечно заплащане от 0.63 лева, скочи Димитър Вучев от ГЕРБ. Той напомни, че съгласно Закона за локалното самоуправление и локалната администрация размерът на възнаграждението на ръководителя на общинския
съвет не може да надвишава 90% от
това на кмета на общината, а общинските съветници пък не може да взимат повече от 70% от брутната работна заплата на ръководителя за съответния месец.

„ И в този момент единствено си го представете – една цяла институция, в която всички определени политици взимат месечни заплати от надлежно 1 лева (кмет), 0,90 лева (председател на общински съвет) и 0,63 лева (общински съветници),
написа Вучев във Facebook.
„ Ако кметът на града е милионер, който няма потребност „ да се възползва от обществена активност “, такава ли е обстановката с хората от екипа му? Мислите ли, че при заплата от 0,63 лева нито един общински консултант не би се изкушил да потърси, по този начин да го назовем,
в допълнение материално стимулиране?
Ще пазим ли всички ние, 61 съветници, ползите на жителите на Столична община, както се заклехме заедно при първата сесия? “, написа още общинският консултант.

Той счита, че поръчката на новия столичен кмет за заплата от левче е популизъм.

„ Чухме го няколко пъти от него в акцията. Тогава можеше да се одобри както за дребна щипка популизъм, по този начин и за непознаване на законовата уредба. Но, хайде, да не сме повече католици от Папата “, прикани Димитър Вучев, написа standartnews.com.
Паричният скандал влезе като тематика
и на срещата на Терзиев с премиера Николай Денков през днешния ден.

„ Сами разбирате, че заплатите на общинските съветници зависят от заплата на кмета. От заплата, която се поставя на кмета, ще взема 1 лев, а другото ще го даря. Няма по какъв начин да притеглим качествени хора, които да работят за 70-80 стотинки “, съобщи той. С което даде да се разбере, че няма да понижава административно и на хартия заплатата си на 1 лев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР