Новият земеделски министър Десислава Танева, която за втори път зае

...
Новият земеделски министър Десислава Танева, която за втори път зае
Коментари Харесай

Десислава Танева имала съмнения около къщите за гости още в първия си мандат

Новият аграрни министър Десислава Танева, която за повторно зае поста, съобщи пред Би Ти Ви, че още в първия си мандат е имала подозрения към построяването на къщите за посетители с европейски пари. По думите ѝ последният подписан контракт за разпределяне на средства от Европейски Съюз по тази стратегия е от септември 2014 година и е малко преди да встъпи в служба като министър във втория кабинет на Бойко Борисов.

" Усещането за корупция е доста тежко, репутационният риск също. Съмнението, че ще има проблеми с къщите за посетители ми е от първия ми мандат ", сподели Танева и допусна, че множеството от тези къщи са направени в границите на заложената процедура от Брюксел, само че оставало подозрението дали се употребяват по предопределение.

Според нея къщите за посетители са различен метод за изкарване на прехраната на живеещите по селата, които се занимавали главно със земеделие. Тя разяснява и случаите, при които родственици или близки на политици са построили къщи за посетители. Заради сходен случай оставка подаде зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев. Танева пък смени на поста Румен Порожанов, който управлява Държавен фонд " Земеделие " по време на отпущането на парите за къщи за посетители. В момента той е разследван от прокуратурата.

" Всеки има втори или трети братовчеди, само че не всички са в положителни връзки. Не може тъй като имаш родственици политици, да не можеш да работиш. Ако е имало лобизъм, всичко е установимо ", добави земеделският министър.

Тя сподели още, че няма къща за посетители и е заявила всичките си придобивания. По думите ѝ след влизането ѝ в политиката през 2007 година се е въздържала да купува парцели поради чувството, което щяло да се сътвори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР