Новият завод на Локхийд Мартин, където ще се произвеждат изтребителите

...
Новият завод на Локхийд Мартин, където ще се произвеждат изтребителите
Коментари Харесай

Локхийд Мартин откри новия си завод за F-16 в Грийнвил, Южна Каролина


Новият цех на Локхийд Мартин, където ще се създават изтребителите Ф-16 Блок 70 за България беше публично пуснат в употреба в Грийнвил, Южна Каролина, Съединени американски щати.

С помощта на оборудването и индустриалната екипировка в обновеното оборудване в Грийнвил, Южна Каролина, които преди този момент са употребявани във Форт Уърт, Тексас, компанията скоро ще стартира произвеждане на Ф-16 Блок 70 за Бахрейн.

„ Това е вълнуващо време, защото ние честваме още едно значимо събитие за Ф-16 – най-успешният и боеспособен изтребител от четвърто потомство в света, “ съобщи Мишел Еванс, изпълнителен вицепрезидент на Локхийд Мартин Аеронавтикс. „ Тази нова локация за произвеждане на Ф-16 е изправена пред ярко бъдеще. “

Продължава да пораства международното търсене, както за нови Ф-16, както и за осъвременената им версия Ф-16V.

Бахрейн стана първият клиент за Ф-16 Блок 70 през юни 2018 година, последван от колегата на България в НАТО – Словакия, която подписа „ писмо за единодушие “ през декември предходната година за доставката на 14 самолета Блок 70. България и държавното управление на Съединени американски щати сега са в договаряния за придобиване на нов аероплан Ф-16 Блок 70, който да обезпечи отбранителните потребности на страната на национално и съюзническо равнище.

В допълнение Съединени американски щати утвърди препоръчаната продажба на 25 нови самолета Ф-16 Блок 72 (идентични на Блок 70 като се изключи вида двигател) и усъвършенстваните Ф-16V за Мароко.

Досега са създадени 4588 самолета Ф-16, а към 3 000 са самолетите Ф-16, които понастоящем са в приложимост в 25 страни от целия свят.

Локхийд Мартин удостоверява уговорката си за даване на стопански и промишлени изгоди за България по отношение на придобиването на Ф-16 Блок 70, като по този метод ще поддържа суверенитета, шерването на технологии и подкрепи локалната претовареност.

Покупката на Ф-16 за българските военно-въздушни сили ще бъде катализатор на дълготрайно стратегическо партньорство в България.

„ Като част от уговорката си да поддържа придобиването на Ф-16 от България, Локхийд Мартин ще отвори база за поддръжка, непълен и повсеместен ремонт (MRO facility) в страната. Това значи, че българските самолети ще могат да бъдат поддържани в България от локални инженери и техници през цялата дълготрайност на своите 12 000 летателни часа живот. “, съобщи Джим Робинсън, началник на плана за придобиване на Ф-16 в България.

„ Локхийд Мартин дискутира редица други партньорства с българската промишленост, както и опция за съдействие с български университетски институции в научно-изследователски стратегии, които ще развият гении в науката и инженерството, нужни, с цел да бъдат посрещнати провокациите на 21 век. “

Lockheed Martin, основана в Бетесда, щат Мериленд, Съединени американски щати, е световна отбранителна и галактическа компания с близо 100 000 чиновници в целия свят и работи главно в региона на изследването, проектирането, създаването, производството, консолидираното и поддръжката на високо софтуерни системи, артикули и услуги.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР