Новият завод на Lockheed Martin, в който може да се

...
Новият завод на Lockheed Martin, в който може да се
Коментари Харесай

Заводът, в който може да се произвеждат и F-16 за България, е почти готов

Новият цех на Lockheed Martin, в който може да се създават и изтребителите F-16 Block 70 за България, в случай че страната публично подпише контракта, е съвсем подготвен, оповестиха от компанията.

Съоръжението се намира в Грийнвил, Южна Калифорния. Преди това моделите се произвеждаха в щата Тексас, а компанията реши да реалокира производството, с цел да понижи разноските. В него ще работят към 750 души.

Заводът в Грийнвил скоро ще стартира производството на новите F-16 Block 70 за Бахрейн, Словакия и други интернационалните клиенти, измежду които може да бъде и България.

" F-16 Block 70 за България, най-новата и най-развита версия на популярния еднодвигателен изтребител на НАТО, ще бъде създаван в завода на Локхийд Мартин в Южна Каролина ", сподели Джим Робинсън, шеф Международно бизнес развиване за F-16 в Lockheed Martin.

" С напредването на процеса по придобиване на F-16 Block 70 България може да бъде сигурна, че ще получи потвърдена и новаторска самолетна система, която в продължение на десетилетия ще може да способства към оперативната съгласуемост на НАТО. "

F-16 Block 70 има вградени технологии, създадени за петото потомство изтребители Ф-35 II и Ф-22 и в това време е потвърдено, способно, ниско-рисково и ценово дейно решение за потребностите на националната сигурност на България и НАТО, споделят от компанията.

То ще способства за националната сигурност на България и ще даде дълготрайна опция за развиване на българските военновъздушни сили. Компанията работи с държавните управления на България и Съединените щати за обрисуване на опциите за понижаване на разноските в процеса на договарянията.

В допълнение, Lockheed Martin удостоверява уговорката си за даване на стопански и промишлени изгоди за България. Придобиването на F-16 Block 70 ще донесе действителни изгоди за страната, като поддържа суверенитета, шерването на технологии и подкрепи локалната претовареност, твърдят от там.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР