Новият завод на Латекоер е сериозен актив за България, който

...
Новият завод на Латекоер е сериозен актив за България, който
Коментари Харесай

Министър Караниколов: Новият завод на Латекоер е сериозен актив за България, който ще привлече нови инвеститори

„ Новият цех на Латекоер е сериозен актив за България, който ще притегли нови вложители. Радвам се, че за следващ път нашата страна съумя да потвърди, че е уместно място за правене на бизнес, което от своя страна е знак, че ние вървим в вярната посока “. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов на формалното разкриване на завода на Латекоер през днешния ден.

Проектът на Латекоер за България е на стойност 11 млн. евро, като до 2020 година се планува разкриването на 175 работни места. Компанията е водеща в авиационната промишленост. Производител е на авиоструктури и свързващи системи, създаването и производството на артикули и аварийни елементи.
„ България има основните фактори, нужни за развиването на сполучливи бизнес и капиталови планове: финансова и макроикономическа стабилност; удобен данъчен режим, предвидими и постоянни правила за правене на бизнес, висококвалифицирани експерти, както и най-ниските оперативни разноски в Европа “, съобщи министър Караниколов.

По негови думи нашето особено законодателство планува редица насърчителни ограничения за вложения, които са приети от доста интернационалните компании, които сполучливо оперират в страната ни.

„ От началото на 2018 година по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) са издадени 15 документа.

Общо плануваните вложения възлизат на 690.316 млн. лева и се чака откриване на 1 316 нови работни места “, добави още икономическият министър. Той акцентира, че от ден на ден вложители се възползват от преимуществата на българските индустриални зони. „ В момента в тях са открити редица задгранични и локални водещи компании, като се надявам техният брой в бъдеще да се усилва “, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР