Новият завод е изграден в съседство със съществуващия © Цветелина

...
Новият завод е изграден в съседство със съществуващия © Цветелина
Коментари Харесай

BHTC приключи разширение на завода си в Божурище за близо 32 млн. лв.

Новият цех е построен в съседство със съществуващия

© Цветелина Белутова " Бер-Хелла термоконтрол ", която е част от немската компания BHTC, завърши уголемение на завода си за автомобилни климатични системи в индустриалната зона в Божурище. Проектът стартира предишното лято и е на стойност 31.6 млн. лева Очаква се потенциалът на предприятието да нарасне с 80% и да бъдат наети над 250 служащия.

За съществуващи клиенти

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Новата постройка, която е построена директно до съществуващия цех на компанията, е с повърхност от близо 6500 кв. м. Около две трети от нея са индустриална повърхност, а останалото са хранилища, механически зони, офиси и лаборатории.

В спомагателната индустриална част ще се работи по нови планове на съществуващи клиенти. Предприятието доставя артикули на на практика всички огромни автомобилни компании, измежду които Daimler, Renault, Scania и Volkswagen. С новите назначения личният състав на " Бер-Хелла термоконтрол " ще надвиши 700 души.

Инвеститорът

Германската BHTC влезе в България през 2013 година, а две години по-късно стартира произвеждане. Компанията беше първият вложител в държавната индустриална зона в Божурище. Още тогава изборът й на имот беше съгласуван с опциите за следващо уголемение.

През 2017 година българското сдружение усили продажбите си с близо 80% до 184.5 млн. лева Нетната облага набъбна с 50% до 13.6 млн. лева

BHTC е измежду водещите компании в света за климатични системи и термоуправление в автомобилната промишленост. Оборотът й за 2018 година е 485 млн. евро. За групата работят 2820 души по целия свят.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР