Новият заместник- министър на земеделието Чавдар Маринов от миналата година

...
Новият заместник- министър на земеделието Чавдар Маринов от миналата година
Коментари Харесай

Пети заместник-министър е назначен в земеделското министерство

Новият заместник- министър на земеделието Чавдар Маринов от предходната година е шеф на асоциацията на организациите на производителите на плодове и зеленчуци. Преди това е бил 10 години чиновник на земеделското министерство и фонд " Земеделие "

© Министерство на земеделието Назначението на " препоръчан от сектора " нов заместник-министър на земеделието, което бе контрактувано сред подалия оставка агроминистър Румен Порожанов и протестиращи фермери от секторите биопроизводство, плодове и зеленчуци, е реалност. В понеделник държавната пресслужба заяви, че досегашният изпълнителен шеф на Българската асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци Чавдар Маринов ще заеме поста.

Това е третото ново попълнение на управителни позиции в структурите, свързани със бранша, през последните дни откакто в четвъртък бе назначен и нов заместник- шеф във фонд " Земеделие ", а ден по-рано Десислава Танева бе определена от Народното събрание за нов аграрни министър.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък С сектор плодове, зеленчуци и биопроизводство

В пълномощията на Чавдар Маринов ще бъдат ресорите растиеневъдство, биологично произвеждане и ръководство на риска. Това предопределение се очакваше: още преди няколко седмици подалия към този момент оставка агроминистър Румен Порожанов даде обещание нов заместител на протестиращите по това време биопроизводители и производители на плодове и зеленчуци, които желаеха неговото премахване поради систематичните проблеми в тези сектори. Маринов е номинация точно на тези сектори.

От предходната година той заема поста изп. шеф на Асоциацията на организациите на производители на плодове и зеленчуци, само че преди този момент е работил 10 години в структурите на земеделското министерство и фонд " Земеделие ", където отговаряше и за схемата " Училищен плод ", осигуряваща безвъзмездни плодове в детски градини и учебни заведения по финансирана от Европейски Съюз стратегия. Очаква се в екипа на новия заместник-министър като консултант да влезе и различен представител на браншовите сдружения- ръководителя на асоциацията на картофопроизводителите Тодор Джиков.

Маринов ще бъде петият заместник-министър в агроведомството, което ще го направи и структурата с максимален политически кабинет всред всички министерства.

През седмицата бе заменен и заместник-директор във фонд " Земеделие "

В края на предходната седмица бе осъществена и рокада в управлението на фонд " Земеделие ". След като във вторник някогашния агроминистър Румен Порожанов подаде оставка, а министър председателят Бойко Борисов разгласи, че повода за нея е фактът, че агроминистърът не е свикал Управителния съвет на фонд " Земеделие ", с цел да гласоподава уволнението на зам. шефа Иванка Багдатова- Мизова, чиито телефон се оказа в реклама на строена с европари къща за посетители, новият министър Десислава Танева свика съвещание ден след стъпването си в служба.

В четвъртък Управителният съвет е освободил от служба Багдатова-Мизова и е назначил на нейно място Евдокия Кръстева. Кръстева до момента бе шеф на " Националното координационно звено " към дирекция " Мониторинг на средствата от Европейски Съюз ", която е на послушание на вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев. Преди това тя е била консултант в представителството на България в Брюксел и секретар на организацията по лозята и виното.

На този стадий не е ясно дали ще има други рокади в земеделското министерство. Още при встъпването си в служба Десислава Танева даде поръчка за промени в политическия кабинет.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР