Новият закон за спорта ще разреши кардинално проблема с базите,

...
Новият закон за спорта ще разреши кардинално проблема с базите,
Коментари Харесай

Кралев: Новият закон за спорта ще реши проблема с базите

Новият закон за спорта ще позволи съществено казуса с базите, благосъстоятелност на Министерството на младежта и спорта, увери по Българска национална телевизия спортният министър Красен Кралев.

" Нормално е да вдигнем критериите за финансиране на федерациите ", безапелационен беше министърът. По думите му, федерации с под 20 души състав не могат да развиват кой знае каква активност, само че и в този момент има и по-големи федерации, които не получават финансиране.

Кралев съобщи, че бюджетът на министерството е повишен с 2,3 млн. лева, които ще отидат за заплати, пенсии на пожизнени олимпийци и това е обвързвано с повишение на минималната заплата. Той уточни, че в никакъв случай обществените средства за спорт не стигат, само че той е въплъщение на страната и цифрите се усилват с сдържан ритъм.

За това за какво в новия закон не е включено понижаване на налозите за спортните благодетели той сподели, че това е проблем, който би трябвало да се насочи към финансовото министерство, само че такава мярка се ползва в страни, където данъкът е 30,40% и където, по думите му, има смисъл.

В новия закон има забавни нововъведения като това, че професионалните лиги могат да бъдат и обособени юридически лица, основава се опция клубовете да бъдат регистрирани и като търговски сдружения и за първи път се основава българска параолимпийска асоциация. Също по този начин за първи път се контролира понятието спортни услуги, изясни спортният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР