Новият закон за национална сигурност на Хонконг дава пълномощия на

...
Новият закон за национална сигурност на Хонконг дава пълномощия на
Коментари Харесай

Полицията в Хонконг вече може да прави обиски без съдебна заповед

Новият закон за национална сигурност на Хонконг дава компетенции на локалната полиция, която в избрани случаи може да прави обиск и без правосъдна заповед. Тя е овластена също да конфискува имущество, да изисква интернет провайдърите да трият една или друга информация, оповестява държавният портал. Разпоредбите влизат в действие от през днешния ден, 7 юли, съобщи БГНЕС.
Те бяха дефинирани и признати в границите на първото съвещание на новата комисия по въпросите на националната сигурност, ръководена от губернатора на Хонконг Кери Лам. В нея влизат основни членове на кабинета на административния регион, комисарят на полицията, ръководителите на имиграционната и митническата служби, както и ръководителят на кабинета на Централното национално държавно управление на Китай в Хонконг.
В сходство със съдържащите се в закона разпореждания, Кери Лам и членовете на комисията дават отговор за създаването на съответни правила, отнасящи се до разпоредбите за осъществяването на обиски на помешения и транспортни средства и за изземване на електронни устройства.
Полицията може да изиска правосъдна заповед за обиск на помещение при събиране на улики в границите на следствие. В изключителни случаи или при екстрени условия почитан представител на правоохранителните органи може да упълномощи сътрудниците си да извършат обиска и без такава заповед.
Правителството на Хонконг е разгласило също изискванията, свързани с взаимоотношението с интернет-провайдърите по отношение на заличаването на информация, възбраната за пътешестване отвън страната на следствени лица, опциите за конфискация на имущество, прихвашане на известия и следене, приемане на информация за политически групи, настоящи на територията на Тайван.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР