Новият Закон за извънредното положение позволява полицията да следи дали

...
Новият Закон за извънредното положение позволява полицията да следи дали
Коментари Харесай

Маринов: МВР ще следи през телефона, но няма да злоупотребява

Новият Закон за изключителното състояние разрешава полицията да следи дали хората под карантина съблюдават ограничаването да си стоят у дома единствено посредством техния мобилен телефон, написа offnews.bg.

" Става дума за локализация на мобилното устройство. Установява се клетка, на която се е закачил телефона - нагледно казано ", изясни вътрешният министър Младен Маринов. Процедурата ще се извършва от стеснен кръг от служби в Министерство на вътрешните работи и ще се прибягва до нея в случаите, когато има отвод от извършване на карантина и нейното нарушение.

Маринов обаче успокои, че не става дума за подслушване на диалози или известия, а единствено за " локализация на мобилното устройство " и че по никакъв метод няма да се злоупотребява с тази опция.

" Запазва се задължението в 24-часов период да се уведоми способния съд за съответните нарушавания, потвърдени посредством тази информация. Ако съдът не утвърди, събрана информация се изтрива неотложно ", посочи вътрешният министър.

Трафичните данни обаче не постоянно са надеждни, защото не постоянно местоположението на телефона 100% съответствува с местоположението на притежателя. Може различен да го носи, предизвести Маринов. 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР