Новият Закон за извънредното положение позволява полицията да следи дали

...
Новият Закон за извънредното положение позволява полицията да следи дали
Коментари Харесай

МВР следи през телефона ни къде сме и дали нарушаваме карантината.Вижте как

Новият Закон за изключителното състояние разрешава полицията да следи дали карантинираните съблюдават ограничаването за стоене у дома единствено посредством техния мобилен телефон. 

" Става дума за локализация на мобилното устройство. Установява се клетка, на която се е закачил телефона - нагледно казано ", обясни шефът на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и бе безапелационен, че процедурата е ориентирана единствено за лица, сложени под карантина.

Той акцентира, че процедурата се ползва от стеснен кръг от служби на Министерство на вътрешните работи и е планувано да се прибягва до нея в случаите, когато има отвод от извършване на карантина и надлежно нейното нарушение.

" Запазва се задължението в 24-часов период да се уведоми способния съд за съответните нарушавания, потвърдени посредством тази информация. Ако съдът не утвърди, събрана информация се изтрива неотложно ", безапелационен е Маринов. 

Трафичните данни обаче не постоянно са надеждни, защото не постоянно местоположението на телефона 100% съответствува местоположението на притежателя, защото може да се носи от различен. 

" Не става дума за подслушване на диалози или известия, а просто за локализация на мобилното устройство ", акцентира Маринов и изясни, че по никакъв метод няма да се злоупотребява с тази опция. Към момента няма данни дали процедурата е употребена за разкриване на извършители на наложителната карантина. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР