Новият Закон за хората с увреждания ще бъде внесен за

...
Новият Закон за хората с увреждания ще бъде внесен за
Коментари Харесай

Ще има нов вид оценка на индивидуалните нужди на хората с увреждания


Новият Закон за хората с увреждания ще бъде импортиран за разискване в Народното събрание при започване на септември, заяви от парламентарната естрада общественият министър Бисер Петков. Той показа пред депутатите подготовката на законодателни промени за гарантиране на правата на хората с увреждания.

" Предвижда се правенето на нов тип оценка на самостоятелните потребности на лицата с увреждания. Като посредством тази оценка се открива типа на нужната поддръжка на индивида с увреждания и в самостоятелната оценка се дефинира съответно типа интензивността и формата на обществена поддръжка, която ще употребява индивидът с увреждания. В плана на Закона за хората с увреждания е заложено регламентирането на финансова поддръжка според от потребностите на хората с увреждания, открити в индувидуалната оценка. Финансовата поддръжка се състои от два съставния елемент - месечна финансова поддръжка и целеви помощи ", заяви министърът, съобщи БНР.

Според Петков работата по закона е затруднена, откакто майките на деца с увреждания са напуснали последното съвещание за подготовка на промените.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР