Новият закон за абортите в американския щат Джорджия предизвика огромна

...
Новият закон за абортите в американския щат Джорджия предизвика огромна
Коментари Харесай

Холивуд бойкотира щата Джорджия заради закон за абортите

Новият закон за абортите в американския щат Джорджия провокира голяма вълна от неодобрение в Холивуд, оповестява Би Би Си. Десетки артисти и продуцентски компании се подписаха под отворено писмо, в което показват, че няма да работят в щата, в случай че законът, който не разрешава спирането на бременността след шестата седмица, бъде признат.
Джорджия е следващият щат, който приема рестриктивните ограничения против абортите, напомня БГНЕС.
Активистката на придвижването „ Аз също “ – актрисата Алиса Милано прикани американските дами да се причислят към нейния „ секс “ митинг. Пост на звездата в обществената мрежа провокира същински спор и докара до основаването на хаштаг „ Секс митинг “, който набира все по-голяма известност в Съединени американски щати.
Така нареченият „ закон на сърдечния темп “, който беше подписан от губернатора на щата Брайън Кемп предишния вторник, би трябвало да влезе в действие от 1 януари. Очаква се обаче законодателството да бъде оспорено в съда.
Федерален арбитър блокира сходен закон в Кентъки, който беше планувано да влезе в действие неотложно след подписването си, с претекста, че е противоконституционен. В Мисисипи също прокараха сходно законодателство, което би трябвало да влезе в действие през юли, само че също беше оспорено в съда. В Охайо законът за абортите през 2016 година получи несъгласие от губернатора.
Мотивът на съперниците на законодателството е, че доста от дамите към момента не знаят че са бременни в шестата седмица, като утринното им неразположение стартира едвам в деветата седмица.
Ако Холивуд извърши заканата си то това ще донесе огромни финансови загуби за Джорджия. През предходната година от снимането на кино и телевизионни продукции в хазната са постъпили към 2,7 милиарда $. Блокбъстъри, удостоени с влиятелни награди като „ Черната пантера “ и поредицата „ Игрите на глада “ са снимани в щата както и паметният ефирен сериал „ Живите мъртви “.
Сред актьорите, подготвени да бойкотират филмовата и телевизионна продукция в щата, с изключение на Алиса Милано, са и Ейми Шумър, Кристина Апългейт, Алек Болдуин и Шон Пен. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР