Новият японски император Нарухито се закле да изпълни ролята си

...
Новият японски император Нарухито се закле да изпълни ролята си
Коментари Харесай

Новият японски император се закле да е символ на единството

Новият японски император Нарухито се закле да извърши ролята си като " знак на страната и единството " в първото си послание от възкачването си на трона.
 Кой е бъдещият император на Япония принц Нарухито?  Японският император абдикира през днешния ден
59-годишен император наследи абдикиралия си татко Акихито. Официално той пое управлението в сряда на къса, само че алегорична гала в Императорския замък.

85-годишният Акихито абдикира - за пръв път от повече от 200 години такова нещо се случва в Япония - и изясни решението си с влошено здраве. Той ръководи от 1989 година

В речта си 126-ият император на Япония Нарухито уважи татко си, обещавайки да покаже същото посвещение към народа си.

" (Акихито) показваше надълбоко съчувствие посредством държанието си ", сподели наследникът му.

" Заклевам се, че ще премислям задълбочено за посоката, следвана от император Емеритус (както към този момент ще бъде наричан Акихито)... и ще поема отговорността си като знак на страната и единството на хората в Япония. "

Нарухито механически стана император - тъкмо в среднощ, когато бе комплициран завършек на ръководството на татко му - и с това се отбелязва началото на новата епоха Рейва (Благоденствие и хармония), която сменя Хесей (Постигане на мира). В сряда сутринта неговото ръководство бе формализирано, когато той алегорично пое свещените императорски регалии - меч и драгоценен камък, които се предават от потомство на потомство.

Престолонаследникът Нарухито стана 126-ият суверен на Япония.

На 4 май новият император ще приветства народа от балкона на двореца.

На 22 октомври интронизацията на императора ще бъде отпразнувана охолно в наличието на 2500 посетители от Япония и чужбина. Сред тях ще има доста държавни глави. После ще има церемониал в центъра на Токио.

59-годишният Нарухито е роден на 23 февруари 1960 година Дипломира се в катедрата по история в Университета " Киокушин " в Токио през 1982 година, а година по-късно се записва в Колежа " Мъртън " в Университета в Оксфорд, като учи там още три години. Той е приключил още първата част на докторантура в региона на филантропичните науки в следдипломния институт на Университета " Киокушин " през 1988 година

Има ползи към научната активност в региона на водните запаси, като е взел участие и е изнасял редица конференции по целия свят. Любител е на тениса, джогинга и планинското катерене, а също по този начин свири на виола и е изнасял концерти пред аудитория.

През 1986 година среща брачната половинка си принцеса Масако Овада на чаено празненство. Женят се през 1993 година и имат едно дете - принцеса Аико, която е родена през 2001 година Сегашният закон на Япония лимитира дамите да наследяват трона, тъй че тя не може да стане правоприемник на татко си. Нейният чичо принц Фумихито е идващият правоприемник на трона, следван от братовчед ѝ, 12-годишния принц Хисахито.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР