Новият Ягуар Е-Pace постави световен рекорд на Гинес при първото

...
Новият Ягуар Е-Pace постави световен рекорд на Гинес при първото
Коментари Харесай

Новият "Ягуар" E-Pace влезе в Гинес с каскада

Новият " Ягуар " Е-Pace сложи международен връх на Гинес при първото си публично проявление пред аудитория. Компактният кросоувър направи 15-метров скок, изпълнен със спираловидно завъртане вид " бъчва " на 270 градуса.

Така беше повторена една от най-емблематичните каскади в историята на киното, станала известна с кино лентата за Джеймс Бонд " Мъжът със златния револвер " през 1974 година Скокът беше изработен в изложбения център ExCeL в Лондон, в който беше ситуирана 160 метрова структура, нужна за 15-метровия скок.



Зад кормилото на кросоувъра е бил ветеранът каскадьор Тери Грант. Той е имал потребност от 160 метрово усилване, преди да се качи на рампата. По време на 270-градусовото завъртане Грант е изпитал натоварване от 5.5 G.

Що се отнася до автомобила, с който е подложен върха, това е най-компактният кросоувър на " Ягуар ". Той е дълъг 4.40 метра, само че все пак предлага място за петима души и най-малко 550 литра багажен размер.

© Ягуар

" Ягуар " Е-Pace се предлага с пет бензинови и дизелови мотори. Мощностите варират сред 150 и 300 конски сили.

В най-потентната си версия новият кросоувър на " Ягуар " се форсира от място до 100 км/ч за 6.4 секунди. Снабден с опционалната система " Програмируема динамичност ", E-Pace дава опция на лидера да избира сред няколко режима на шофиране, при които се трансформират настройките на педала на газта, автоматизираната трансмисия, ръководството на кормилото и окачването.

© Ягуар

Част от версиите се оборудват със система за задвижване на всички колела. Тя разпределя въртящия миг сред предните и задните колела, за обезпечаване оптимална непоклатимост, динамичност и спестовност на гориво при всевъзможни пътни и метеорологични условия.

Срещу доплащане приборното табло на автомобила може да се проектира на 12.3-инчов пъстър екран. 10-инчовият сензорен екран за мултимедията е част от общоприетото съоръжение.

© Ягуар

E-PACE е първият Jaguar, оборудван с Head-Up екрана от ново потомство на компанията, който извежда до 66% повече информация на предното стъкло благодарение на огромни цветни графики с усъвършенствана изясненост.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР